Om flyttstädning

Hejsan hoppsan bloggen, idag ska vi prata lite om flyttstädning!

Att flytta är en av de mest stressiga saker som människor upplever i sina liv (påstås det). Det finns så mycket att göra och väldigt lite tid att göra det. Och att flytta till ett nytt ställe är inte till någon hjälp – du flyttar alla dina saker till ett ställe som är helt främmande för den plats där du har bott hur länge som helst.

Så vad innebär en flytt? För det första är det själva flyttdagen. En dag av hektisk städning och packning av alla dina ägodelar, där du gör dig av med oönskade eller onödiga saker osv. Sedan kommer inflyttningsdelen – packa upp allting, ordna var allting ska vara … detta kan ta allt från mindre än en timme för vissa personer till mer än en vecka för andra som är särskilt excentriska när det gäller var de ska bo.

Men hur är det att flytta ut? Det är att flytta från en plats till en annan – det omfattar flyttdag, inflyttningsdag och en del städning på vägen. Det är viktigt att tänka på flyttstädning eftersom det hjälper dig (och din framtida hyresvärd) att se att du är en person som tar hand om sina tillhörigheter … inte bara när det gäller att städa upp utan också att se till att allt är ordentligt rengjort innan någon flyttar in på det nya stället.

Här är en checklista över saker jag tycker man kan göra för att se till att flyttstädningen går så smidigt som möjligt:

– Töm alla rum; ta ut allt, inklusive möbler (om de inte är lätta att flytta) och tillhörigheter

– Ta bort alla personliga saker från köket – dvs. sortera vad som ska följa med dig och vad du ska lämna kvar till din hyresvärd/nya hyresgäster

– Flytta alla apparater som inte är fästade på väggen (dvs. tvättmaskiner, diskmaskiner, ugnar); koppla bara ur dem om de är lätta att ta bort eller lyft dem från sina inställningar om de inte är lätta att ta bort.